BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 23, 2009

jumpe.mentua

1 keREpek..
aku n family luqman...hehe






aku mmg da plan minggu pas tanak balik kampung tetapi ter"BALIK"gak..
kekeke ade jemputan dr family luqman...
ayah die merindui aku katenye...
aku pon dengan hidong kembang nye... tersengeh2 sowang2... mestila suke kan...
ari jumaat maghrib aritu amk die tepon aku
"bz ke minggu ni...?kalau xbz balikla...datangla umah aunt.. uncle ajak datang..."
wah...girangnye hati aku!!!
kekeke.....ape lagi...
"xbz pon aunt sabtu ahad pon xde watpe..."
mak die pon cakap "ha...datangla....."
"saye kena tengok tiket dulu..kalau ade saye balikla..."
aku pon gtaula luqman...die pon trsengeh2..lalu dianjingkan oleh mak die..
kekekeke...sukenyer aku...
iza plak kebetolan nk balik ipoh gak nk g umah die
n umah die ngan luqman sangatla dekat
iza plak da jadi mcm setan mengajak aku balik ipoh
"ai zila..xkn tanak jumpe luqman kot? "
hadoih..berbisanye hasutan die tuh...!!!
aku pon da mesej2 luqman tanye sume camane...
hehehe.... g tengok tiket rupe2nye dan2 tu gak ade tiket!!
wa !!nasib baik baju sume da siap packing da...
tinggallah berdua azie n pipa di rumah...cian diowang...
aku gerak pukol 10 mlm n sampai lbih kurg pukol 12...
luqman amik aku n kami ber3 g makan
pastu anta iza balik umah nenek die
mak luqman da menunggu die muka pintu
cian mak die tunggu aku ayah die pon xtdo lagi....
aku amsuk borak2 jap ngan aunt n uncle...
pastu tdo ngan kakak die...


keesokannya...

g karaoke...
time petang2 lak tuh..
kat e-box
merase gakla aku karaoke yg standard camtuh huihuihui...
mmg beshla...
tp ade la insisden kat situ antara aku ngan luqman telah berlaku hm...
sampai spoil mood nk karok...tp lama2 ok r gak kitowang..
hepi je...
lepas ni kena blaja lagu samudera by nora ngan dingin by ziana zain
sebab lagu samudera tu bapak die suh aku nyanyi tp xlepas
mak die plak kate pasni kalau datang
make sure dapat nyanyi lagu ziana zain tuh ok ok...
aku try r pasni hehehehe nk amik ati mentua la katakan



petang tu da abis arok....
wat barbeque!!!hehehehhe sewonoknye....
tapi time tgh wat tu kaki bf aku terkena jaring2 tu
berdarah kaki die darah banyak gile
adela satu cawan kot tp luke die kecik je menangis da aku masa tuh
takot kot hm...aku pon suhla die berhati2 sket
wat keje ganas tol
mlm tu plak tengok konsert af7
aku ni berio benor nk tengok konsert tu tp aku yg tdo dulu apela aku ni..
mak die sembang2 kat luar pon aku xjoin sebab aku sakit perot hm....
menyesal la plak sebab
time tu la mak die cakap macam2 ape yg tersirat di hati die
untuk kedua2 anak die iaitu kakak luqman n luqman sendiri
aku harap die berubahla supaya die leh jadi terbaik
untuk aku n aku pon nk blaja
cara menjadi terbaik drpd die






kak nunu,aunt n aku..








ni kat perumahan sunway







esoknyer lagi...
g breakfast ngan family die
except ayah die la
pastu g kubur arwah mak mok kat2 area ipoh tu je pon
pastu tau x g mana g tgok umah
yg konon2nye nk dibeli untuk kehidupan masa depan kitorg...
walla weh wa cakap sama lu org
mmg ade satu umah yg jadi umah idaman aku
n impian aku aku rase cam nk blaja bermati2an pasni untuk umah tu
gambar die ade kat bwh....huhu....
mmg besh la









umah yg kitowang nk tu number 8









ni la umah nyer!!!besarkan??




sumer sedang memerhatikan umah ni




muke keletihan..








ni la pangkin yg aku cakap tu...leh jamming..






rumah ni lawa tp sebenrnye x pun..




rumah yg da ade org duduk..lawa kan??




ni rumah abg kpd owner rumah yg kitowg nak


aku pon tataw camne nk eja nobel cress..lebih kurg camtu la bunyi die
kowg bayangkan 7 bilik yg agak besar
n 7 bilik air yg sangat memuaskan
ala2 hotel gitu....wa cakap..mmg sangat2 puas hati
ade satu pangkin yg bolehkan sape2 berjamming kat situ
mmg best...xtipu...
tau x price die brape??haha..cantek di situ...
mule2 abg mok suh teka dulu..ramai yg teka dr 600k ke 900k
tp sebenarnya harga die...450k...gile r..murah gak...
itu yg membuatkan family luqman beria nk sangat umah tu
aku lagi r nak tp..tp...aku bukan sekaye diowang
leh kate aku kalau dapat duk situ pon cam menumpang je
time keje t leh r aku bayar sket
(pk masa depan ni..gaji pon xtau lagi brape..huh!!~)
dats y mak luqman cakap ngan aku ngan luqman
"mulai skrg kena la blaja bermati2an untuk umah ni.."
ku pon mule la da berazam....
mesti target umah ni sebelum kawen..
hait!!

















Sunday, March 22, 2009

jamming..

1 keREpek..

aj ngan bass die




azie krohh krohh...




aku yg da xlarat berdiri da




danny the drummer..



18hb mac 2009
rabu..

aku ade 2 kelas arituh
kelas ese 242(linear system) n mat235
that day gab 6 jam
so ape aku nk wat ngan 6 jam tu pun aku xtau
jadi azie pon minx la aku teman die g jamming kat ez music
aku pon pegila
da la xg jamm ni
yg ade masa tuh aku.danny.aj n azie
aku main lead
azie vokalis
danny drummer n aj basis
huhu...mmg giler2 r masa tuh
masing2 melepaskan tension masing2








Thursday, March 19, 2009

serangan.bom.molot

1 keREpek..

semalam...time aku lunch kat dining kolej baiduri
tetibe aku ternampak seorg manusia
yg sangat2 aku kenali
cara jalan pon aku kenal
even aku rabun mmg aku cam
die makin dekat dengan pandangan aku
sah!!!!
tengok penanda bulat macam taik kambing ka muke die belah kanan
aku da taw sape...
sangat2 aku kenal
since fom4 lagi
sape lagi kalau bukan musuh ketat aku!!
fatin najwa bt mohd nusa
wat a fak!!!
bencinye aku tengok muke die
makin sakit ati aku bile aku teringat ape yg die da buat kat aku
pempuan lahanat betol r
time tu aku da tekad
alang2 da ade kat situ
baik aku serang je tros
sebab menate berok tu kalau dibiar
makin menjadi2 setan die
lpas je makan aku cakap dengan membe2 aku
aku nk g serang die
pipa mule2 cakap "ala...wat bodo jela.."
ei..ni bukan dendam biasa tau x??dendam kesumat!!
shikin pun menyokong aku
"cakap je...better ko g ckp dengan die..ckp elok2 dulu.."
aku pon memulakan langkah mengadap menate tu...
die tgh makan dengan 2 org lagi kawan die
sorg tu aku kenal..nama die amani..
die roomate aku masa aku part 1
sampai je aku kat meja die
aku pon mulakan dengan bismillah...


aku : wei fatin aku nk cakap dengan ko sket..
bangkai : huh..cakapla ape die(die wat muke blagak die...)
aku : ape masalah kau nk mengata aku belakang2 ni..xpuas ati cakap depan2la
xperlula sampai nk cte hal aku kat skola dulu camne
xperlula nk cte yg aku ni dulu gile kuasa ke ape ke
kau apehal nk cakap2 aku camtu??
bangkai : eit..salahke aku cakap camtu
aku : wei bodo!!ko leh tanya salah ke x??ko tau x benda tu da mengaibkan org
bangkai : eh..ko rase benda tu da mengaibkan ko ke??
aku : wei bodo abistu kau da mengata org tu ko lh pk salah ke x??
bangkai : eh..ko da abis cakap ke..aku nk makan ni...(die da wat muke babi!!)
aku : eh ko dengar ni ek..ko kalau nk mengata aku,pandai2la pilih org sket
jgnla pilih di kalangan kawan2 aku...kompom2 aku taw..
dats y aku cakap.kawan2 kau yg berada d skeliling ko tu bukan kawan kau
bangkai : k..da abis cakap da...da ek..aku nk makan ni(babi!!!)
aku : wei..ko jaga sket molot ko ek babi!ko jgn nk wat mulut lancau mgata aku
aku xusik ko pun dalam masa 4 sem aku kat sini
aku xde pon nk mngutuk kau
jadi kalau ko da dengar ade org kate aku mngutuk kau
tu sebab ko sendr yg nk tunjuk baik n minx simpati ngan org
muke je baik to tp hati busuk!!
bangkai : (die tgok aku dengan mata die yg cam semut tu)........
aku : kalau ko sayang mulut tu ko jage ek..beware!!aku leh panggil sape2 yg
leh jad bukti n saksi k
bangkai : k...bawakla.aku xtakut

then aku pon beredar...tp sebelum tu...

aku : ko ingat ko bagus!!!ko jaga mulut ko!!hati busuk!!
(sambil tu aku tolak pinggan die...time tu die tgh makan)

padan muka..aku peduli ape
pipa pon da tarik aku
"sabarla zila.."
pegi mati r!!!

aku : ko ingat ek...pempuan hati busuk..!!!
(time ni aku menjerit gile babi la..bergema satu dining tengok amukan aku masa tuh..)

then aku kua dr dining sambil tumbuk pintu dining
damn!!!
puas ati aku dapat lepaskan geram camtu kat die
kebengangan aku di tahap maksima dh dilemparkan pada die...
pipa masa tu hanya menyabarkan aku n aku pon try cool down..
aku pon g laman siswa..tempat aku salu lepak ngan geng2 aku
aj,danny n tah sape2 yg aku xkenal pon turut dengar cte aku
ye la..aku xleh diam je..diowangla tempat aku melepaskan geram
diorg hanya mampu berkata sabar jela zila
wat bodo je..nk2 die pempuan...
sabar jela
teringat plak aku citer spa Q 2...
perangai die cam julia yg faradhiya berlakon tu
kawan aku panggil die muka manggis
padan r ngan muke die
tengokla nanti kalau aku xdapat balas biarla tuhan balas perangai ko fatin
ntah2 ko ni kakak julia x yg dah mati
si fatin tu yg hantar ko ke sini menyusahkan aku plak

ade satu part ni la aku tercakap kuat la kan sampai satu laman siswa
pandang aku
"org baik xkan mengaku die baik..menate berok tu je yg macam tuh"
"ade ke patut die g cte kat org konon2 die bercinta dengan pakwe die dulu xpenah
ciom molot ngan pakwe die..si die nk cakap die baikla...
kepale hotak kau!!abis ko nk cakap org yg da penah ciom molot tu jahatla..
abis ko mengate org tu kire ko baiklah...yek!!
fuck of!!!k.......ko jage..statement2 ko ni akan memakan dri ko nanti...
nanti aku yg bagi suap balik statement ko ni k...ko tunggu je"
aku kalau da lepas geram mmg da xkire volume da....
main bedal je cakap....
sakit ati aku...
damn!!!

ko ingat ni baru skali ko kena
ko wat hal lagi siap
ko jgn ingat ko kuat sangat k...
just wait n see..
serangan ke2 plak menanti

ko jage r!!!








Wednesday, March 18, 2009

kuiz.ECE246.hampeh!!

1 keREpek..

pagi Khamis yg agak hampeh
bile aku masuk kelas ECE246.....ade kuiz
bapak bengang nyer aku...
da la last week aku absent..
tataw pape da...bengang r...
aku bengang sebab xdapat jawab kuiz tu..
C++...
susah dop..
tah camane la aku nk survive sowg2 dengan subjek ni
bukan xde kawan tp faktor penempatan aku yg xmengizinkan aku nk wat keje
ngan dak2 kelas aku
dak pempuan pon bukannye ramai dalam kelas aku
6 orang je daripada puluhan student
banyak lagi subjek lain yg aku kena cover
adoi pening dop...assignment xsiap lagi ni
tahla..runsing
tiap2 malam gado dengan bf aku
nk wat keje pon xleh
ah...malas nk pk pasal ni
sebab aku ngan die da baik da
t gado la balik
ape tu pointers???
dalam chapter 6 ece 246
aduh....nk baca satu hal lagi
geram r aku.............
da la pempuan sebelah aku xdatang arini
kalau x maybe die da leh tolong aku sket2 untuk kuiz arini
ala mel ni..napela ko xdatang
hm....mini project lagi
adoiyai!!!!!!!!!!!!!!
lecturer aku ni plak kerek...
geram aku
nk wat sumpahan bukan2 lak...nk bukak c++ pon xleh
nk cr output je pon
ingat kepala aku ni ade software c++ visual 6.0 ke
kalau ade da lama da aku jawab kuiz td
xyah study untok final pon takpe
japgi lecturer lain plak nk masuk..
cik yanti....baru arini aku tau nama die
aritu cik yanti tu da la bising aku xtau nama die
aku terlupa pon xleh ke
xpenting pon aku nk ingat nama die
xde kaitan pon dalam hidup aku selain subjek ece246 ni
tu pon lecturer kerek gak tu
dengan aku cakap kasar2...apehal tah
dengan org lain lidah lembik macam gamat kat laut
korg penah tengok gamat real??
ala benda yg wat minyak gamat tu..
ala xpayahla nk suh aku cte plak psal gamat kat cni
aku cte pasal lecturer yg ajar aku neh
kuiz.assignment.final
kenala sabar
berkorban waktu belajar dop
tangan aku pon da beku nk menaip
pape pun..aku nk mengucapkan rakaman terima kasih kpd alan
kerana sudi membalas mesej aku time kuiz td
hahah....aku tulis je benda merepek2 yg ko suh tulis printf tadi
tp kalau aku xdapat markah siap ko!!!
da la anta assignment sowg2
konon2 nk wat utk aku skali
blah la....
em..k la..
aku nk wat assignment ece246 yg macam ape ni
"SILA ANTA DI BILIK SAYE SEBELUM PUKUL 12 TGAHARI ESOK"
tu la kata lecturer yg bertudung labuh tadi sebelum die lebuh ke luar lab
kepale ko...em..nak xnk kena anta la gak..
k la...chow...

Monday, March 16, 2009

fuk.of!!

1 keREpek..

di sini aku nk melepaskan amarah aku yg sangat2 mendadak..
dan menggelegak...xbole tahan da...
4sem + setahun kat sek menengah
aku tahan sabar
so da almost 3 years aku bersabar
dengan ko betina...
yg bernama FATIN NAJWA BINTI MUHD NUSA
ko mmg sengaja cr pasal ngan aku
ko sape babi nk kutuk2 aku kt belakang
wei pempuan!jangan tau cakap jela
ko xpuas ati datang sndr la kat depan aku
cakap satu per satu menda ko xpuas ati ngan aku
pantat ayam r ko nih...!!sialan!!!
ko bole cte hal burok aku kat skola dekat kawan2 aku kat sini
n ko mmg silap org r
cerita kat membe2 baik aku yg mmg ngam ngan aku
sekali bile aku dapat cte semalam
mmg after dis xde maaf da
aku mmg sumpah ko dunia akhirat xkn maafkan ko
sampai ko melutut depan aku minx maaf ngan aku
pegi mampos la...
baru ko tau isi hati perot aku camne
ko baik sangat ke babi!!!ha!!!
wei....bukan ramai ke yg terang2an mmg xsuke ko!!
suke wat muka simpati..muke kesian
manusia bertopengkan setan r ko nih...
ala....ubat stapler pon nk berkira doh...!
ko suke wat cte bukan2 n nk tutp kesalahan ko
ko babitkan org lain n org lain yg kena tempiasnyer
anjing r ko ni......macam binatang!!
binatang pon ade perasaan tau x!!!
lepas ni terserempak je ngan kau....
jangan tanya la kenape...aku terus serang ko..
ko ingat selama ni aku takut...FUCK!!!!
ko xtengok lagi belang aku timbol camane....
ko tunggu je...
konon2 nk tunjuk baik n mengaku baik
wei!!!org baik xkan penah mengaku dr sendr tu baikla weh!!
konon nk cakap diri tu baik..xpnah ciom molot ngan bf ko la
owh...jadi org yg penah ciom molot tu jahatla...
kepale otak ko....
wei kalau nk ikut baik ngan jahat la yg sebenar2nye
ko duk dalam kereta ngan bf ko berdua2an even dalam waktu siang pon
da kira maksiat la...so macam tu baik ke
baik sangatlah konon!!
ko jaga je fatin ko
ko jgn sampai aku wat tahi lalat ko tu tenggelam kat muke ko
babi...celaka ayam r ko ni...
senang2 n sedap2 mulot ko je mengate org xtentu pasal ek
cermin diri sendiri tu dulu bole x
sebelum cakap pasal org lain
ko sape nk judge aku bukan2
_)(*&^%$#@$%^&*()_(*&^%$#@$%^&*()_+)(*&^%$
dasar sialan r ko ni..........................
ko ni mmg xsayang mulot r dop...
mmg nk kena kaw2 ngan aku ni....
mana2 area uitm pulau pinang ni aku jumpe ko
get ready jela....ko saba
n tunggu aku nk blasah mulot ko yg cam cibai n celanat tu
aku nk dengar kebenaran dr mulut ko
bukan kata simpati
ko tunggu la weh....
bangkai!!!
beware!!!

Thursday, March 12, 2009

yuna - dan sebenarnya

0 keREpek..


yuna
dan sebenarnya

Oh Bulan..
Enggan melayan diriku lagi
Pabila airmata membasahi pipi
Dan lagu lagu di radio seolah olah memerli aku
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarnya ku mengharapkan di sebalik senyumanmu itu
Kau juga menyintai aku

Ku enggan berpura pura ku bahagia
Ku enggan melihat kau bersama si dia
Oh ku akui cemburu
Mula menular dalam diri
Pabila kau bersama yang lain

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Pabila kau merenung matanya
Ku rebah jatuh ke bumi
Di saat kau benar-benar mahu pergi
Seperti ku bernafas dalam air

Adakah perasaaan benci ini sebenarnya cinta
Yang masih.. bersemadi untukmu
Dan sebenarya ku mengharapkan
Di sebalik senyuman mu itu
Kau juga merindui aku

Oh...

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku rindu ..

Dan Sebenarnya ..
Dan Sebenarnya ..
Aku tak mampu .. tanpamu..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

lagu ni agak mengasyikkan

berentakkan jazz

membuat aku rase relek je bile dengar lagu ni

xbanyak yg aku nk cakap pasal lagu ni

but lagu ni mmg best wa cakap sama lu

k....tata

Wednesday, March 11, 2009

bersama.semula

1 keREpek..
sayang die...



aku dan die...




luqman.zilla




smile.mata bolat.hehe




julai 2007 adalah tanda mulanya perkenalan aku dan dia..
MUHD LUQMAN bin ABD MAJID
ketika kami sama-sama
menuntut di kolej bersekutu INSTITUT TEKNOLOGI PERAK..(ITP)
di Ipoh,Perak..
aku ambik kos MEKATRONIK
dan die pula mengambil MULITIMEDIA
tp kami sama2 berada di bawah satu bumbung iaitu belajar di bawah UTM..
aku hanya mengenali die dari sudut yg jauh...
pada tika itu..aku tak tahu..
siapa dia.kos ape.umo bape.tinggl kat mana n +++...(byk lagi)
dari segi penampilannya yg agak smart buat aku nk je salu tengok die...
n aku sangat suke tengok janggut die..kekeke
tp sebenarnya pada masa yg sama.....
bukan aku sowg je tengok die....
rupanye..ramai kawan aku yg dok usha die gak...
aku xkata ape la..just diam cam buat2 xminat kat die...
n aku hanya mendengar la cte2 membe aku...
luahan membe aku yg diowang ni syok kat die...
amik..nk sangat...xpk plak benanah telinga aku dengar....
tp sabar jelakan nk wat camane...

************************************************************


after 2 months aku kat ITP..aku dapat tawaran ke UiTM Penang...
jadi aku terpaksalah meninggalkan ITP....
untuk menyambung pelajaran aku di peringkat universiti
dan mengambil DIPLOMA KEJURUTERAAN ELEKTRIK (PERALATAN)
aku sedih sebab berpisah dengan kawan2 aku kat ITP...
izaty.lin.lan.azah.nizo.syafa n ++++...
tp pada die..aku da xingat langsung sebab aku tau aku da xkn jumpa die da pasni
da la xpenah kenal...hehe
tp nk wat camanew...hm....aku pon banyak la kontek diowang..
telepon,sms..kat myspace pon ade...
ha............kat sinila nk cte...

*************************************************************

aku ni berkomen2 la ngan budak2 itp..
melepaskan rindu..dan pada masa yg sama aku berkomen2 dengan die...
huhu....dr situ r die mintak num pon aku
aku pon dengan sukenyer bagila num pon tu kat die...
n dalam msa yg sama kitowg mesej2 la sehari suntuk...
sampai gado2 pon ade..
n xlama pastu tau2 je da kaple...
tp aku xseyes sangat masa tuh...
ye r da jauh n aku macam mals nk seyes sangat pon...
tp sayangla gak sket2..
tp leh kata ari2 kitowg gado...ari2 break...
begitula cerita aku n die sampai la arini...
hehe...

****************************************************

tp kitorang kaple da hampir 2 tahun ni....da 2 ke 3 kali break betul2...
sebab...sebab...
em....adelah masalah yg x aku xingini berlaku...
die salah n aku pon ade salah...
punca2 nye sebab munculnye makhluk ke 3 dalam hidup kitorang...
aku mmg xrelakan benda tu berlaku...tp nk wat camane
tp biarla...just let bygone be bygone...

*****************************************************************

aku pon pernah kecewakan die dulu
(die pon penah tau wat aku frust..)
masa aku kaple ngan amir...(*&^%$#$%^&*)
da la malas nk cakap pasal ni....
aku da kesal atas kesalahan aku n kesilapan aku....
lepas ni aku da xnk wat camtu lagi
die banyak bantu aku dalam banyak aspek
kewangan.tenaga.topup n banyak lagi
kadang2 aku terdesak die tolong tp die xpenah mengharapkan ape2 balasan
n if aku balas dengan wang die tolak
sebab die nk balasan tu dibayar dengan membahagiakan die
menyintai die,menyayangi die dan menjaga die

insyaAllah selagi mampu aku akan buat seperti ape yg die nakkan
dan aku menyayangi die,nakkan die bukan kerana wang
tp kerana cinta...dan sayang padanye...
inila laki yg aku mau..laki yg bertanggungjawab...dan tau ape peranan die
dalam sesebuah hubungan

****************************************************************

n sekarang aku da bersama dengan die semula....
aku bahagia dengan die...
n aku nampak die pon hanya setia pada aku...hanya aku n aku...
buktinya bila...die bawa aku jumpa mak bapak die n kakak die...
n mak die ajak aku tdo umah die...
beshnyer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
aku tengok family die pon hepi ngan aku...
malam tu kitowang sumer g karaoke...
mmg gempak r wa cakap sama lu...
n selama hampir 2 tahun aku kenal luqman...
itulah pertama kali aku dengar suara die di karaoke...
sebelum ni aku ajak die g karok die xnk langsung...
adoi....huhu..agak sedap gak la suara die..
n aku ske dengar die nyanyi lagu CURAHAN RASA by XPDC..
best la gak lagu tu...
esoknye aku balik manjung...
mak luqman,kak nunu n luqman sendri yg anta aku ke manjung..
ya allah...betapa girangnye ati aku masa tuh...
mak die cakap ngan aku..
"kalau ikutkan makcik xlarat nk wat pape pon...tp sebab zila la makcik ikut gak.."
terima kasih makcik...
saye pon xnk susahkan makcik....
hm.....aku jadi lebih yakin ngan die....
aku tengok cara die jaga aku...nasihat aku...
aku jadi lebih yakin dengan die...
aku tau ramai yg cakap "sape xkenal dengan mulut manis luqman"
xpe....aku kenal sape luqman...n aku tau die hanya nk aku...
aku bahagia dengan die skrg ni....
n pada sape2 yg suke kacau hbngan kami berdua....
plz...xpayahla buang tenaga ko kacau hidup kitorg....
ko buatla keje ko....kalau da terdesak sangat ko pegila kelab malam ke jual body...
setle masalah.....
ape2 pon aku nk cakap...aku bersama die semula...n aku amat menyayangi die....

amin....


aku pon sajela nk promote blog die...
www.moccame.blogspot.com
check it out ok


Monday, March 9, 2009

thailand.sangat.besh

2 keREpek..
have.fun.together




back side




Songkhla.beach



ngan.cken



tut.tut(prebet blakang tuh)



pekena teh tarik thailand


cayang ajie!!


depan hotel kosit..


with thailand dancers


dengan program manager kat sana


tarian jawa


hikhik....ada ala2 kulit wayang x??

shopping kat market


ngan pipa..


tut-tut@taxi


cewonok!


dengan dr.don..hehe


sayang semue!!


rock!(ajie+zila)=rockers!!

busana zapin..


with my best fren...


malaysia's group....(ye r tu...)

pic2 di atas masa aku g thailand arituh....
just link to the story below..

arini da 10 march...
mahu cerita satu cte yg berlaku pada 1-3 mac......
cte pe??cte time aku g thailand...
aku ke sana bukan kawen lari...bukan cari laki...
no.no.no.no.no......
aku ke sana sebab aku diminta ke sana untuk perform traditional dance kat sana..
kat prince of songkhla university...
bukan senang nk berkhidmat untuk malaysia nih..
aku bersama-sama housemate aku...
pipa,ajie,iza,cken n alia($#%^&*)

thanks DR.DON kasi chance kitowang g oversea even x sebarang laut pon...
ala..merase r pakai pasport group..jadila...
huhu..best kot...
kitoang g 3 ari 2 mlm..kami bermalam di HOTEL KOSIT kat HATNYAI...
o...before masuk kat entrance imegresen thailand tu...
aku g beli sim thailand...
sebab kalau aku pakai maxis line kat sana...
org yg mesej aku or kol aku akan dicas rm3
n xpasal2 aku pon skali kena...
xberlobang plak poket aku kan...
so aku pon beli la sim thailand...
kalau kat sini panggil,celcom,maxis,digi kan kan??
kalau kat sana aku beli sim yg diberi nama 1 2 call...
pek sim kaler hijau...
rate die..bile aku kol malaysia seminit rm1...satu mesej pon rm1...
xpela..jadila....aku pon beli la topup dengan harga 100baht..
dengan kata lain rm10 la lebih kurg...
semata-mata nk mesej n kol die..tp die yg salu kol aku...
hehe...bila org malaysia kol kiter murah tau...
tahi betol....
hahahhahahah......
then cte balik pasal performance....
ahahahhahha....tau x...performance dr malaysia..
sangat terbaik..tunggang langgang kot...
kami penari ala profesional ni..mampu gelak2 n wat step sendr..
yg pusing ntah pusing ke mana...
yg duduk...duduk sorg2...hahahah
yg besnyer tu..pipa punye rambut palsu tercabot.....
kekekekekek......tak terkekek plak...
mmg best.......
ntahla...macam2 lagi...
macam2 tarian kitowg buat...
tarian jawa,tarian zapin,joget,nirmala,inang n macam2 lagi la..total ade lapan tarian..
huhu....
dalam masa yg sama kat sana...
kitowang bershopping..best nyer!!!!
beli baju,seluar,beg n amcam2 lagi...
xrugi r shopping kat sana..
selagi korg ni reti nk tawar-menawar macam aku...
ala...aku beli pon untuk family aku n family 'die'..??
hahahahahha......
bes..mmg bes.....xbanyak duit pon masa aku g sana...
beli sekdar yg mampu je..tp aku puas dop..puas giler kat sana..
puas shopping....ha...ape yg best lagi kat sana...
tomyam die...best giler.....masam2 manis...
best sangat2..aku xpenah rase tomyam sesedap itu....
wa cakap sama lu.....mmg delicious....
ape2 pon...kenangan masa kat sana....
mmg xleh dilupakan.....
thanks 4 cik razak.....our kareografer
n for the busana cantik2....
mekap ellianto yg ditaja oleh uitm...
huhuhu.....
n bas ISA yg bawak kitowg pegi n balik....
hopefully dapat pegi lagi pasni..amin...

Thursday, March 5, 2009

balik.kampung

1 keREpek..


wahahaha.....balik kampung!!yeah!!
japgi petang aku nk balik kampung da...
balik ane???
mule2 balik ipoh..(nk jumpe die r...)
pastu balik manjung...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
apesal balik ipoh dulu??
1.ala....kompom2 tiket ke lumut xde petang2 nih...
2.nk jumpe die yg bernama L**m*n..
3.mak die nk jumpe aku...siap nk masak untok aku ag...
(wahaha.....besnyer....!!)
4.nk jumpe kawan2 lama aku kat kolej ITP...
(zaty,lyn,lan,kerek,cafa,yus....blablabla...)
tp aku xtengok ag tiket ade ke x..
kalau tiket bas xde...
aku naik ketapi je r...
bes gak nek ketapi...
aku nk lupekan sume bile bersama die....
macam2 da die berkorban untok aku..
n aku rase aku patot menerima die balik
sume org wat salah...
aku pon same...
n kite kenala saling maaf memaafi
past is past
n just let bygone be bygone....
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
pastu baru balik manjung..
jumpe adik2 aku...
jumpe mak aku...
rindunye
n i have sumthing to give to them
sumthing dat i bought at thailand a few days ago...
huhu......
xsabanyer....
nanti wa update blog wa lagi...
nk g kelas math..lambat da ni..
bye!!

kpd kau yg bernama *L**..(beware!!)

0 keREpek..


ko boleh tak jangan masuk campur hal org lain...
ko ni memang dasar tahi r...
plz r....ko da la se****h dengan aku...
ko ingat aku nk tegor ko..
g mampos r...
ko yg cr pasal ngan aku dulu...
ape ko ingat aku kesah ke bile aku xbercakap dengan kau..
pasal molot panjang ko r...
kawan baik ko bergado dgn balak die...
babi r..
n pasal molot ko gak r org lain dok bergado..
plz r..
ko jaga je puki ko tu elok2...
jgn sibok nk cek puki org kalau puki ko sndr bernanah...
sialan tol...
n ko jgn ingat ko bagus sangat k...
ko leh sesuka hati kau mengarah org sana sini...
pantat kau!!
n org lain dok salahkan aku sebab xrespek kau la kononnye..
wei ko la yg xreti respek org la babi!!
aku ni sape..ko sape...
sape yg patot respek sape..
aku bukan nk banggakan dengan jawatan tinggi yg aku ade...
tp respek sket...kalau org da xleh trime idea kau..
trime je r..itu ko punya pasalla kau nk wat muka masam ke ape ke..
ape ko ingat aku nk pujok!..
apesal ha ko dengki sangat dengan aku..
wei kalau ko nk jadi bos sangat g minx sedekah kat dak2 uitm tu dulu..
tengok sket..ade x org pandang muka ko yg lonjong tu...
belah la weh!!!
ko jangan ingat org yg baik ngan ko tu baik betol2 ngan ko..
sudahla...da la hipokrit..
pempuan jenis ape ko ni ha...
jangan sampai aku wat statement aku kat sini..
yg ko dengan ahli keluarga angkat ko yg xde mak bapak tu...same je!!
sibok!!SIBOK!!
ko taula nanti padahnye kalau kau cr pasal dengan aku lagi!!
BEWARE!!!
FUCK OFF!!!

Wednesday, March 4, 2009

cukup.sudah

1 keREpek..
jam 11.00 mlm bertarikh 4 mac 2009
berakhirlah sudah sebuah perhubungan antara aku dan die..
maaf ku pinta a***
tp itu yg terbuku dalam hati aku...
tp aku da xnk terseksa..
cukupla...
atas nasihat kawan-kawan..
aku muhasabah diri...
aku kuatkan hati...
maaf...."kite break"..

+++++++++++++++++++++++++++++++++

bermula 15 januari 2009 kite kaple
sampai arini..
genap 49 hari kite kaple...
terima kasih atas kasih sayang yg kau berikan..
terima kasih atas segalanye..
tp aku memerlukan seorg lelaki yg bertanggungjawab..
yg tahu membina perhubungan..
aku tahu aku amat kejam..dengan cara aku break dengan die..
tp aku da penat..
kepala pening..hati sakit!!
telinga panas...
sori to say...
aku juz mahu kau berpijak pada bumi yg nyata..
sedarlah..sedarlah..
mungkin aku xtahu perkara sebenar..
ye..mungkin..
dan mungkin aku xbrape kenali dr kau sebenar..
tp itu bukan taste aku..
aku memerlukan lelaki yg bole pk masa depan..
kehidupan akan datang...
sowi to say....
aku harap kau cr pasangan yg sesuai dengan diri kau
aku bukan untukmu...

+++++++++++++++++++++++++++++++++++

ape2 pon...halalkan segala makan minum aku...
blaja rajin2 n naikkan pointer...
kau mmg salah sebab tuduh aku pandang serong pada budak kos hotel mcm kau..
silap...kau mmg silap...
aku mahu lelaki yg bertanggungjawab..
plz...skrg..da xde pape antara kiter.,.
n aku nk kau sedar....
aku harap pada masa yg akn datang ni...
kau sedar dan berubah...
jaga diri baik2..
n kalau jumpa tegor2la...

assalamualaikum...
aku dengan kehidupan aku..n kau dengan kehidupan kau..