BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Tuesday, August 25, 2009

indonistan lah weh!

0 keREpek..
adela satu hari tu aku dan aj n adil lepak kat kedai mamak SUBAIDAH..
sape duk p.pinang tau r..
yg dekat2 dengan TESCO tu...
mmg tu tempat feveret kt masa aku stay penang arakian dulu..
makan pon sedap...
nk sembang pon kencang je..haha
salunye aku lepak c2 ngan housemate aku
shikin azie n pipa n iza
pehtu..anne yg salu amek oder kitorg ni datangla kat meja aku
amek orderla..
ngat die xcam aku..rupenye cam la weh
pastu kan..

anne: mana lagi itu 3org?
aku : bz,buat assgnment.
anne: itu pipa mana?
aku : (shocked!omg!)ada rumahla...knp?
anne: owh...dia asal mana ha?
aj : kelantan.
anne: yg lain2 asal mana ha?
aku : johor,selangor pahang..apa pasal anne..u ada minat sama pipa ka?
anne: (he was blur...er....) apa nama pipa panjang?
aj : afifa....knp?
anne: (sambl tulis nama pipa atas kertas...)owh..
adel: zila kang kena mandrum kang...bek jangan gtau..
anne: you apa nama?
aku : zila...
anne: owh sila....(sambl tulis nama ak kat kertas)

pastu kami oder....
japgi tu die datang balik....

minx gambar akula weh...
aku da cuak..
adel ngan aj xbg bagi pic kat diowang...
aku cakapla aku hp buruk...
xmawla...

japgi tu datang balik...
minx skali lagi..konon2 nk pujuk balikla..
skali aj menjadi hero katenye..
"u paham kan...da la anne..xda...xda..k"
aj nk maki da org tu....adel pon da sound anne tu..
hoho.....aku da cuak weh..
padanla roti bom nye sesedap sangat..semacam je...
hahahaha......

ish...xbrani da aku nk ke subaidah lagi..makain dilayan makn gatal..
er...rupe2nye sepanjang aku xde kat penang..
ini jadinye..

pesanan utk pipa: kalau ye pon frust weh..janganla amek anne tu nk jadi skandal.. bek amek tet..hahahahahhaha

Saturday, August 22, 2009

funky bags!

0 keREpek..
http://aku-ayie.blogspot.com/2009/08/beg-murah-untuk-dijual.html

just link 2 dis page n u can see da funky bags n just get it only for rm 15(not include postage)
can bring it anywhere n everywhre n cheer ur day wit dat colourful bag!

classes,shoppin,pasar malam also can lah!hahaha!!

Tuesday, July 7, 2009

nothing to say

0 keREpek..

xde pe benda yg aku nk tulis sini
tah blur..aku agak tertekan...
selagi aku leh tahan aku tahan..
em..da lama xbukak blog ni....
tah blog ni cam xde ape2 makna pon...
susah sangat nk kluarkan kata2 yg betol2 benar kat sini..
sebab aku xmampu nk sampaikan..
xtau knp..
sume nk kena simpan dalam hati
n xbrani nk kluarkan...
xpela..aku juz wat benda ni as satu ujian bagi aku
ade hikmah sume ni..
juz rilek dora...
gtg...bye

Friday, May 15, 2009

luv.u.hubby

2 keREpek..

cayang b sangat2...
kepada hubby ku yg bernama
MUHD LUQMAN BIN ABD MAJID
i love u so much....

u know y??
coz u da only yg paham baby camne...
memang kiter kalau gado..
bole meletup kerak mantel bumi...haha
mmg kalau gado..mana leh lepas dr mencarut
)*&^%$#@#$&*()
kan?kan?

luv u damn!!


thanks sebab salu tolong baby..bantu baby...
n baby tau ape yg b wat adlh untuk jadi terbaik utk dri bby,bee n our whole family..
bby xleh r dgn owg lain...
only u....break la camane pon..
mmg xleh punyer
b pun kan??

aul n bee...

bby nmpak aul mmg ske dengan b..
bukan main lagi ek kenakan bby aritu...huhu
jahat kowg ni

bee cayang..
b ngah exam kan..
wish u gudlak n gudlak
wat yg terbaik k....
penat je bby wat nota2 tu...utk b...
hahahahhaha...
sampai siap kena marah ngan kak nunu lagi
hehe

on the way ke umah aku

huhu
thanks tau b coz anta bby balik umah aritu
thanks kat mama b gak taw
coz bagi green light kat b untuk anta bby
dari ipoh ke manjung
luv u so much
much!Much!
x0x0


hepi mother's day!!

0 keREpek..


Aku ada pasangan hidup sendiri....

Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat....Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu...aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak

Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya.​.​.​.​.​.​.​.​

Tapi kalau Mak sudah tiada..........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT....

Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

SAYANGILAH IBU ANDA SEPERTIMANA DIA MEYAYANGI ANDA
HEPI MOTHER's DAY!!
10th of MAY

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

hepi mother's day..
to Pn. Sanawati binti Abd Kadir..
selaku mak aku..yg telah membesarkan aku selama 20 tahun ni...
ape2 pon...kat sini Along nk cakap...
selamat hari ibu...n thanks sebab membesarkan along
walaupon kadang2 kiter macam anjing ngan kucing bile bergado..
tp actely kiter rapat macam isi ngan kuku...
along tau along salu lawan cakap mak..
along tau kadang2 along cakap main lepas je..
if mak tersinggung..sowi sangat2
along minx maaf...
harap mak dapat jaga adik2 dengan baik if along jauh dr mak....
along tau jaga diri along sendiri..
along da besar
tau pikir baik n buruk...
ape2 pon...thanks sangat jadi emak pada along...kawan pada along...
along bagi adiah kat emak seutas rantai
rantai tu biasa je...
(nasib la mak aku suke kalau x aku jual balik..hehe)
xmampu nk beli mahal2 bertatahkan emas n berlian...
sowi ye..
tunggula along jadi engineer dulu....hehe

En.Abdul Majid bin Abd Manaf
&
Pn. Haniza binti Batir ALI

n xlupe juge pada bakal mak mertua...hehe...
yg belah kanan tu...
Pn. Haniza bt Batir Ali
selamat hari ibu.....
best tak aunt haritu kitowang buat surprise..
xpasal2 ngan aku2 skali kena wakena beb!!
padan muka aunt..hahahaha..muka da cam cepuih je..
kena tipu ngan abg mok...
haha..pandai abg mok berlakon...
kikikih....
aku ngan bf aku stil student...so xmampu nak bg ape2..just yg termampu je
yg turut juga disupport oleh Abg Mok...
thanks abg mok...
thanks juga baju pemberian abg mok...

masa selebret mother's day untuk mak luqman

mmg happening giler la...yg xleh blah tu
uncle pon join sama..
romantik giler kot...
dapat bunga ros...wakakak......
suke aku tengok keluarga bahagia macamni....
em......lengkap...mak ade yah pon ade
xpela...aku stil bersyukur coz mak aku stil ade...
moga emak dipanjangkan umor...amin...

so..pada IBU2 sekalian
SELAMAT HARI IBU...




Thursday, May 14, 2009

celebrate.my.bufday

0 keREpek..



on 2nd of may....was my bufday...
yg ke 20..haha..da tua...adoi!!Xnk la jadi tua..kikik!!
huhu~~~~~
sangat besh....bila ade org selebrate bufday kiter
huhu...
the 1st person wish aku is DING..n also her roomates..
thanks fren..
then followed by my hubby..MUHD LUQMAN..
i love u so much dear..
n juga kawan2 yg lain..
thanks a lot 4 remember my date of birth..


pada hari bufday aku jugakla..
last paper 4 final exam aku
iaitu paper MAT 183
bagi aku cam susah gakla nk buat..
em...
tp just rilek sudah..final pon da lepas..
xdepe yg da nk ingat da...
janji jalankanla hari2 kiter dengan cool..
huhuh....

yg sewonoknye aritu...
huhu~~
amir membe aku..ngan zairi slebret bufday aku kat kfc pacific
huhu..jadila..
yg penting kenyang n hepi..
n xsemena-mena
rupenye ade bufday present untuk aku..
wakakakak....besh giler...
dapat teddy bear plak tu..bukan satu dop...2 teddy bear yg sangat2 comel!!!
hahahhahaha...
suke nyer aku..lalalala~~
thanks la AMIR n ZAIRI ..
huhu~~

ni la bear yg aku dapat!!!comel kan??

thanks jugak pada TIA yg menghadiahkan aku sehelai tudung...(sentap kot..)..hehe..n thanks juga pada ANGAH membe baik aku kerana memeberi aku sebijik patung yg sangat sedap dipeluk...wa...beshnye....hehe..

aku sangat2 menghargai pemberian korg...xrugi jadi kawn korg..hehe..yg beshnye lagi bile aku balik uma sewa..oo...da la wat perak dak2 uma aku ni xwish kat aku..rupe2nye ade udang di sebalik batu...

waktu aku balik uma dalam kul 11 mlm tu...sume wat bodo je..tp aku xdela kisah sangat..yela masing2 bz nk study..exam....dan2la plak pastu blackout satu umah..yg tahik nye lagi..adeke salahkan aku bil elektrik xbayar lagi..yela aku yg kumpol wit..xde masa nk g bayar..tp xknla sampai sebulan xbayar tros nk potong..agak2la...aku da la takut gelap..masa tu dalam bilik..tau2 kua je..cang!cang!alunan lagu bufday yg agak sumbang dr kerabat2 umah aku..disertai 2 biji cake yg comel2...wah..agak terkejot gakla...

wa..hepinye tak terkata masa tu....terasa dihargai...ape lagi..tiopla lilin kat kek tu..thanks tu PIPA,AJIE,CIKEN,IZA n ALIA...thanks a lot...i love all of u..

L.O.V.E


I.L.A

luv all of u damn much....
thanks a lot my dear beloved friends...
moge korg murah rezeki..n sentiasa panjang umor juge..
AMIN...

Monday, May 4, 2009

MPG HOTEL UiTM P.PINANG..

1 keREpek..

..on 11 of april xsilap la kan..
xingatla...
tapi dekat2 time tu gakla...
kitorg dijemput untuk wat live band utk MPG HOTEL UiTM P.PINANG
huuuhuu...ape lagi EZ MUSIC pun dgn terbuka hati menerima offer tu..
huhu...maklumle..berbayar
aku as vokalis...(malu nk cakp..hehe)
malam tu nyanyi lagu MATAHARIKU by agnes
DIBIUS CINTA by erra n yusri n KESAL by ella...
n also the other vocalis we called him nyanyi lagu MERINDUKANMU
by D'MASIV n TEENAGERS by mcr...
malam tu so far feedback yg kitorg dapat mmg ok la
cuma aku rase malu sket la bila aku nyanyi lagu kesal da tadak suara..
adoi...menjerit kot...huihui
gambar kat atas yg aku pegang hamper tu masa dapat cabutan bertuah
kebetolan rezeki malam tu
ALHAMDULILLAH....
dressing pon ala2 rock...apsal aku pakai topeng??
hahahahha...sebab theme malam tu PHANTOM..
so..mmg sume kena pakai mask la...
mmg xleh blah...huuhu..tp mmg cantik2la sume org malam tu..
dressing ala2 hitam+gold+putih+silver..
mmg besh r...

DR.DON dengan segak nye..klaka la...
tgokla camne dressing diowang..gempakkan...??


well...macam2 ade malam tu...macam2 performance la i mean..
n macam2 telatah gak u all leh tengok dat nite
mmg happening gile..
macam2 raga baju...fuh..memang dasat r..time malam tu..
yela..sume kan dak hotel..mestila sume nak ala2 cam artis yg vogue
siap ade sewa lagi kat butik..
semata2 nk dapat best dressing..
heheh....


time BINO nyanyi lagu TEENAGERS...

huhu...kitorg malam tua de wat silap gak..
masa aku bawak lagu KESAL..suara aku da pecah doh..
memang da serak-menyerak da...
gile r..penat bawak lagu tu..
rase malu pon ade sebab wat silap macam tu...
tp leh cover lagi masa tuh



hehe..amacam??

ni la dak2 band akuh...mmg sempoi+n baik2 le jugak...
suke buli aku sebagai kaum yg lemah ni...
huhu~
malam tu sumer cool je masa wat show..
yela nk hilangkan rase gementar n blur mas awat show
coz sume 1st timer wat show gempak camni kan
juz rilek sudey~


heheh....zila rock!!yeah!!

hehe..secara kesimpulannye...mmg puas ati gakla ngan show kitowg sndr..
huhu~~

arakian....trime kasih pada
ajk2 MPG HOTEL coz jemput kitowg untuk wat show kowg..
dada...~





Tuesday, April 28, 2009

study.melampau

6 keREpek..


gile r aku study xleh blah sampai pukol 3 4 5 pagi
mana x study melampau
soalan pon melampau
da cam xtercapai dek akal!!
GILE r exam ESE242 tadi...
mmg possibility nk repeat tu macam besar je
macam terbukak luas je peluang nk repeat
gile babeng la...
tah r
blurr...
2 soalan meh aku tggal!!ya ALLAH...matila aku
Cik Rozan..tlgla..bagi saye lepas pon xpe..
plish!!!

Friday, April 24, 2009

final!!

0 keREpek..

skrg aku sedang menduduki exam final...
aku da pon lepas 2 paper n alahmdulillah..
leh la buat...

21 APRIL 2009
EEE231
CIRCUIT 2
done!

22 APRIL 2009
ECM 241
COMMUNICATION ENGINEERING
done!!dengan jayanyer!!

27 APRIL 2009
ECE 246
C PROGRAMMING
lom ag...hari isnin nanti

28 APRIL 2009
ESE 242
LINEAR SYSTEM
lom jugak...selasa..

2 MEI 2009
MAT 235
CALCULUS 2
last paper
(hari yg ditunggu2)
hehehe....

total paper=5
pastu yahoo!!!setle masalah negara...

Ya Allah..permudahkanlah aku untuk menjawab peperiksaan ni..
bukakanla pintu hatiku dan permudahkan lah segala urusan ku..
tiada siapa lagi yg dapat menolong ku selain kau
aku sedang berusaha dan aku mahukan keredhaan darimu Ya Allah..
berikanlah ku kekuatan dan tabahkan lah hatiku ini dalam menempuh sebarang dugaan
kerana ku tahu setiap dugaan itu adalah ujianmu kepadaku
untuk melihat aku bergantung padamu atau org lain
sesungguhnya kaulah satu2nya tempat ku bergantung
dan meminta tolong
amin~

Thursday, April 23, 2009

mp4 aku hilang...

1 keREpek..

mana la pegi mp4 kesayangan aku..
da la mana2 aku pegi mesti ade benda alah tu...
cedey aku..
hilang masa mpg hotel aritu...
tah...aku pon lalai sangat....
sedey aku...
da la kaler pink...
wu~~

Friday, April 10, 2009

mak...hepi bufday..

1 keREpek..

huhu....tgah jamming sedap2..tetibe..
ade satu panggilan yg jarang aku terima
dr satu num maxis yg bermula dengan 017 ni
hahaha...mak aku...mentang2 kol free..
lama2 la sket die gayot ngan aku
aku da wish hepi bufday kat mak aku pukol 0001 bertarikh 10 april ok
da 39 da umo mak aku...
huhu.....
mak aku tepon
bukan nk menyedapkan ati aku
menyakitkan ati aku..
bengang gak..adik2 aku dapat baju...
ai aku leh xdapat..mana aci...
huh....
xpe..balik cuti ni aku minx la hak aku...hehe
lama da x balik umah dop..
yela cuti study week..lagi seminggu kot nak peksa...
kekeke...
ape2 pon aku nk ucapkan tme kasih kpd dak2 band aku
yg sudi menggendang gendongkan
lagu hepi bufday kat mak aku
thanks guys...
huhu...mak hepi bufday ye..
hadiah tunggu along dapat keje cecah 4 angka yg bermula ngan number 3..haha

Tuesday, April 7, 2009

aku di'tagged' ayie mucuk!!

2 keREpek..
tagged by ayie sukaduka lalala..

1. Do you think you're hot?
yup!!too hot ok..too hot!!!ahakz...

2.Upload a favorite picture of you:

serabot!!
3. Give three reason why you like that picture:
i) tah...sebab simple je kot!!..(wonder..??)
ii) tah..ade owg kate comel lote...kekeke...
iii) ini je pon pic yg ade..wakaka....
4. When was the last time you eat pizza?
last time ek..jap katne ek...owh!!!aj blanje aku makan kat pizza hut jusco..
baru je lagi...around 20th-28th of march la..xingat bpe hb..tp..da fortnight jugakla...
5. The last song you listen?
matahariku-agnes monica..mlm tadi time tgh jamming..
6. What are you doing right now besides this?
melihat pen-drive kingmax 4G aku dihuni oleh 334 virus
argh!!banyak benda da hilang!!
7. What name you prefer besides yours?
-dora
-che-che
8. People to tag:
-moccame(laki aku)
-mimie
-ajie-roxx
-zaza_the-dore
-nely_lyana
9. Who is number one?
-laki aku da...~
10. Number three is having relationship with?
apip...keke
11. Something about number five?
senior kat uitm aku da..
da blah da pon..hehe
12. Who is number two?
-dak uitm aku
-gf membe aku
heheh
13. What do u think about number four?
nothing..sebab aku xpenah jumpe die
keke...jumpe kat blog je pon..hehehe
tp aku taw die dak uitm
TAG KEDUA PLAK!!
1. Apa warna baju yg kamu pakai sekarang?
kaler biru..
2. Apakah kamu termasuk orang yang suka shoping?
yep..sangat2!!!aku gile shopping kot..
3. Apakah kamu percaya love at first sight?
tahle...mana2pon leh bercinta..kat ceruk mana pon
if da suke..sampai ke 10oth sight pon jadi
4. Apa yg ingin kamu lakukan skrg?
study dowh..petang ni test ecm 241!!
5. Apa rasa di hati kamu saat ini?
gelabah.takut.tp cool...
6. Bila pertama kali kamu dilahirkan ke dunia?
2nd of may 1989
(nk dekat ni...heheh..paham2la ek..)
las paper final plak tuh..yahoo!!
7. Bila saat terindah dlm hidupmu?
time pegi pjkn kat kuala kangsar
dinobatkan peserta wanita terbaik kot...
heheh..
8. Bila kali terakhir dimarahi ibubapa ?
tahla..da lama xkena marah..anak yg baik kot..kekeke
9. Bila kamu akan married?
bila da abis blaja n ekonomi aku sndr da stabil..
n bila laki aku ade duit yg cukup untuk sara aku..
10. Ni lari dr soalan kay...sape kamu nk tag?
-mocca jugak
-ijaxija
-shiken
-zaza the dore
-crazy addy

Wednesday, April 1, 2009

kena.marah.dengan.lecturer

2 keREpek..

wa....cedey aku...
tau x..td masa kelas mat235..aku kena marah
sebab aku da hlgkan soalan assgnment yg die bg
da la ari jumaat ni kena anta
takot aku...
Cik Agus dengan muke bengang cakap kat aku
"hish awk ni camane leh hilang!!da la pegi duduk!!"
pastu die bg aku soalan yg lain..
nk xnk kena la mhadap die
kalo x assgnment pe aku nk buat
kang xpasl2 aku dapat markah free "0"
ish tanak aku
da la aku salu ponteng klas tu
huhu....final pon nk dekat takotnyer..

aku.terkena

0 keREpek..

korg tau ke ape yg melanda aku?
aku tlah di'anjing'kan ole AJ...dengan APRIL FOOL die..
tahik tol AJ...
malam tu aku tgh jamming dengan azie..n dak2 band yg lain
tbe2..aku tergerak ati nk tanya..
bile test ESE242...aku pon tanyala AJ
tp aku da tanya dr petang lagi..
pukul 11 mlm baru die balas..
tbe2 mesej die tertulis
"test esok pagi waktu kelas"
ha!!!!!!!!!!!!!!!!
terkejot gle babeng aku..
naseb baik aku bawak note ESE tu...
aku pon bacala..tp aku tanya la lagi AJ
n at the same time aku sumpah seranah die..
knp xbgtau aku..salunye die pandai bgtau aku nk2 pasal test2 ni
aku marahla die
pastu dengan selambenyer die jawab
"sowi ila,aku xbals msg ko sebab aku tumpu pd study aku dr ptg td"
mmg ko anjing la aj..ntah pape lagi la aku maki die masa tuh
mcm2 aku cakap
lupe membe la..nk pandai sorg2la
da la aku xbaca pape
xpaham lak tu
sakitnye ati aku
aku juz pk..camane nk buat toyol je masa tuh
sebab pk masa da xde kot
pastu satu mesej yg paling anjing aku terima
"ila,April fool!!!"
babi kan??
lu kena beb!!!
hampeh ko AJ...

p/s: aku pon membals dendam aku pada yg lain..haha

Monday, March 23, 2009

jumpe.mentua

1 keREpek..
aku n family luqman...hehe






aku mmg da plan minggu pas tanak balik kampung tetapi ter"BALIK"gak..
kekeke ade jemputan dr family luqman...
ayah die merindui aku katenye...
aku pon dengan hidong kembang nye... tersengeh2 sowang2... mestila suke kan...
ari jumaat maghrib aritu amk die tepon aku
"bz ke minggu ni...?kalau xbz balikla...datangla umah aunt.. uncle ajak datang..."
wah...girangnye hati aku!!!
kekeke.....ape lagi...
"xbz pon aunt sabtu ahad pon xde watpe..."
mak die pon cakap "ha...datangla....."
"saye kena tengok tiket dulu..kalau ade saye balikla..."
aku pon gtaula luqman...die pon trsengeh2..lalu dianjingkan oleh mak die..
kekekeke...sukenyer aku...
iza plak kebetolan nk balik ipoh gak nk g umah die
n umah die ngan luqman sangatla dekat
iza plak da jadi mcm setan mengajak aku balik ipoh
"ai zila..xkn tanak jumpe luqman kot? "
hadoih..berbisanye hasutan die tuh...!!!
aku pon da mesej2 luqman tanye sume camane...
hehehe.... g tengok tiket rupe2nye dan2 tu gak ade tiket!!
wa !!nasib baik baju sume da siap packing da...
tinggallah berdua azie n pipa di rumah...cian diowang...
aku gerak pukol 10 mlm n sampai lbih kurg pukol 12...
luqman amik aku n kami ber3 g makan
pastu anta iza balik umah nenek die
mak luqman da menunggu die muka pintu
cian mak die tunggu aku ayah die pon xtdo lagi....
aku amsuk borak2 jap ngan aunt n uncle...
pastu tdo ngan kakak die...


keesokannya...

g karaoke...
time petang2 lak tuh..
kat e-box
merase gakla aku karaoke yg standard camtuh huihuihui...
mmg beshla...
tp ade la insisden kat situ antara aku ngan luqman telah berlaku hm...
sampai spoil mood nk karok...tp lama2 ok r gak kitowang..
hepi je...
lepas ni kena blaja lagu samudera by nora ngan dingin by ziana zain
sebab lagu samudera tu bapak die suh aku nyanyi tp xlepas
mak die plak kate pasni kalau datang
make sure dapat nyanyi lagu ziana zain tuh ok ok...
aku try r pasni hehehehe nk amik ati mentua la katakan



petang tu da abis arok....
wat barbeque!!!hehehehhe sewonoknye....
tapi time tgh wat tu kaki bf aku terkena jaring2 tu
berdarah kaki die darah banyak gile
adela satu cawan kot tp luke die kecik je menangis da aku masa tuh
takot kot hm...aku pon suhla die berhati2 sket
wat keje ganas tol
mlm tu plak tengok konsert af7
aku ni berio benor nk tengok konsert tu tp aku yg tdo dulu apela aku ni..
mak die sembang2 kat luar pon aku xjoin sebab aku sakit perot hm....
menyesal la plak sebab
time tu la mak die cakap macam2 ape yg tersirat di hati die
untuk kedua2 anak die iaitu kakak luqman n luqman sendiri
aku harap die berubahla supaya die leh jadi terbaik
untuk aku n aku pon nk blaja
cara menjadi terbaik drpd die






kak nunu,aunt n aku..








ni kat perumahan sunway







esoknyer lagi...
g breakfast ngan family die
except ayah die la
pastu g kubur arwah mak mok kat2 area ipoh tu je pon
pastu tau x g mana g tgok umah
yg konon2nye nk dibeli untuk kehidupan masa depan kitorg...
walla weh wa cakap sama lu org
mmg ade satu umah yg jadi umah idaman aku
n impian aku aku rase cam nk blaja bermati2an pasni untuk umah tu
gambar die ade kat bwh....huhu....
mmg besh la









umah yg kitowang nk tu number 8









ni la umah nyer!!!besarkan??




sumer sedang memerhatikan umah ni




muke keletihan..








ni la pangkin yg aku cakap tu...leh jamming..






rumah ni lawa tp sebenrnye x pun..




rumah yg da ade org duduk..lawa kan??




ni rumah abg kpd owner rumah yg kitowg nak


aku pon tataw camne nk eja nobel cress..lebih kurg camtu la bunyi die
kowg bayangkan 7 bilik yg agak besar
n 7 bilik air yg sangat memuaskan
ala2 hotel gitu....wa cakap..mmg sangat2 puas hati
ade satu pangkin yg bolehkan sape2 berjamming kat situ
mmg best...xtipu...
tau x price die brape??haha..cantek di situ...
mule2 abg mok suh teka dulu..ramai yg teka dr 600k ke 900k
tp sebenarnya harga die...450k...gile r..murah gak...
itu yg membuatkan family luqman beria nk sangat umah tu
aku lagi r nak tp..tp...aku bukan sekaye diowang
leh kate aku kalau dapat duk situ pon cam menumpang je
time keje t leh r aku bayar sket
(pk masa depan ni..gaji pon xtau lagi brape..huh!!~)
dats y mak luqman cakap ngan aku ngan luqman
"mulai skrg kena la blaja bermati2an untuk umah ni.."
ku pon mule la da berazam....
mesti target umah ni sebelum kawen..
hait!!

















Sunday, March 22, 2009

jamming..

1 keREpek..

aj ngan bass die




azie krohh krohh...




aku yg da xlarat berdiri da




danny the drummer..



18hb mac 2009
rabu..

aku ade 2 kelas arituh
kelas ese 242(linear system) n mat235
that day gab 6 jam
so ape aku nk wat ngan 6 jam tu pun aku xtau
jadi azie pon minx la aku teman die g jamming kat ez music
aku pon pegila
da la xg jamm ni
yg ade masa tuh aku.danny.aj n azie
aku main lead
azie vokalis
danny drummer n aj basis
huhu...mmg giler2 r masa tuh
masing2 melepaskan tension masing2








Thursday, March 19, 2009

serangan.bom.molot

1 keREpek..

semalam...time aku lunch kat dining kolej baiduri
tetibe aku ternampak seorg manusia
yg sangat2 aku kenali
cara jalan pon aku kenal
even aku rabun mmg aku cam
die makin dekat dengan pandangan aku
sah!!!!
tengok penanda bulat macam taik kambing ka muke die belah kanan
aku da taw sape...
sangat2 aku kenal
since fom4 lagi
sape lagi kalau bukan musuh ketat aku!!
fatin najwa bt mohd nusa
wat a fak!!!
bencinye aku tengok muke die
makin sakit ati aku bile aku teringat ape yg die da buat kat aku
pempuan lahanat betol r
time tu aku da tekad
alang2 da ade kat situ
baik aku serang je tros
sebab menate berok tu kalau dibiar
makin menjadi2 setan die
lpas je makan aku cakap dengan membe2 aku
aku nk g serang die
pipa mule2 cakap "ala...wat bodo jela.."
ei..ni bukan dendam biasa tau x??dendam kesumat!!
shikin pun menyokong aku
"cakap je...better ko g ckp dengan die..ckp elok2 dulu.."
aku pon memulakan langkah mengadap menate tu...
die tgh makan dengan 2 org lagi kawan die
sorg tu aku kenal..nama die amani..
die roomate aku masa aku part 1
sampai je aku kat meja die
aku pon mulakan dengan bismillah...


aku : wei fatin aku nk cakap dengan ko sket..
bangkai : huh..cakapla ape die(die wat muke blagak die...)
aku : ape masalah kau nk mengata aku belakang2 ni..xpuas ati cakap depan2la
xperlula sampai nk cte hal aku kat skola dulu camne
xperlula nk cte yg aku ni dulu gile kuasa ke ape ke
kau apehal nk cakap2 aku camtu??
bangkai : eit..salahke aku cakap camtu
aku : wei bodo!!ko leh tanya salah ke x??ko tau x benda tu da mengaibkan org
bangkai : eh..ko rase benda tu da mengaibkan ko ke??
aku : wei bodo abistu kau da mengata org tu ko lh pk salah ke x??
bangkai : eh..ko da abis cakap ke..aku nk makan ni...(die da wat muke babi!!)
aku : eh ko dengar ni ek..ko kalau nk mengata aku,pandai2la pilih org sket
jgnla pilih di kalangan kawan2 aku...kompom2 aku taw..
dats y aku cakap.kawan2 kau yg berada d skeliling ko tu bukan kawan kau
bangkai : k..da abis cakap da...da ek..aku nk makan ni(babi!!!)
aku : wei..ko jaga sket molot ko ek babi!ko jgn nk wat mulut lancau mgata aku
aku xusik ko pun dalam masa 4 sem aku kat sini
aku xde pon nk mngutuk kau
jadi kalau ko da dengar ade org kate aku mngutuk kau
tu sebab ko sendr yg nk tunjuk baik n minx simpati ngan org
muke je baik to tp hati busuk!!
bangkai : (die tgok aku dengan mata die yg cam semut tu)........
aku : kalau ko sayang mulut tu ko jage ek..beware!!aku leh panggil sape2 yg
leh jad bukti n saksi k
bangkai : k...bawakla.aku xtakut

then aku pon beredar...tp sebelum tu...

aku : ko ingat ko bagus!!!ko jaga mulut ko!!hati busuk!!
(sambil tu aku tolak pinggan die...time tu die tgh makan)

padan muka..aku peduli ape
pipa pon da tarik aku
"sabarla zila.."
pegi mati r!!!

aku : ko ingat ek...pempuan hati busuk..!!!
(time ni aku menjerit gile babi la..bergema satu dining tengok amukan aku masa tuh..)

then aku kua dr dining sambil tumbuk pintu dining
damn!!!
puas ati aku dapat lepaskan geram camtu kat die
kebengangan aku di tahap maksima dh dilemparkan pada die...
pipa masa tu hanya menyabarkan aku n aku pon try cool down..
aku pon g laman siswa..tempat aku salu lepak ngan geng2 aku
aj,danny n tah sape2 yg aku xkenal pon turut dengar cte aku
ye la..aku xleh diam je..diowangla tempat aku melepaskan geram
diorg hanya mampu berkata sabar jela zila
wat bodo je..nk2 die pempuan...
sabar jela
teringat plak aku citer spa Q 2...
perangai die cam julia yg faradhiya berlakon tu
kawan aku panggil die muka manggis
padan r ngan muke die
tengokla nanti kalau aku xdapat balas biarla tuhan balas perangai ko fatin
ntah2 ko ni kakak julia x yg dah mati
si fatin tu yg hantar ko ke sini menyusahkan aku plak

ade satu part ni la aku tercakap kuat la kan sampai satu laman siswa
pandang aku
"org baik xkan mengaku die baik..menate berok tu je yg macam tuh"
"ade ke patut die g cte kat org konon2 die bercinta dengan pakwe die dulu xpenah
ciom molot ngan pakwe die..si die nk cakap die baikla...
kepale hotak kau!!abis ko nk cakap org yg da penah ciom molot tu jahatla..
abis ko mengate org tu kire ko baiklah...yek!!
fuck of!!!k.......ko jage..statement2 ko ni akan memakan dri ko nanti...
nanti aku yg bagi suap balik statement ko ni k...ko tunggu je"
aku kalau da lepas geram mmg da xkire volume da....
main bedal je cakap....
sakit ati aku...
damn!!!

ko ingat ni baru skali ko kena
ko wat hal lagi siap
ko jgn ingat ko kuat sangat k...
just wait n see..
serangan ke2 plak menanti

ko jage r!!!








Wednesday, March 18, 2009

kuiz.ECE246.hampeh!!

1 keREpek..

pagi Khamis yg agak hampeh
bile aku masuk kelas ECE246.....ade kuiz
bapak bengang nyer aku...
da la last week aku absent..
tataw pape da...bengang r...
aku bengang sebab xdapat jawab kuiz tu..
C++...
susah dop..
tah camane la aku nk survive sowg2 dengan subjek ni
bukan xde kawan tp faktor penempatan aku yg xmengizinkan aku nk wat keje
ngan dak2 kelas aku
dak pempuan pon bukannye ramai dalam kelas aku
6 orang je daripada puluhan student
banyak lagi subjek lain yg aku kena cover
adoi pening dop...assignment xsiap lagi ni
tahla..runsing
tiap2 malam gado dengan bf aku
nk wat keje pon xleh
ah...malas nk pk pasal ni
sebab aku ngan die da baik da
t gado la balik
ape tu pointers???
dalam chapter 6 ece 246
aduh....nk baca satu hal lagi
geram r aku.............
da la pempuan sebelah aku xdatang arini
kalau x maybe die da leh tolong aku sket2 untuk kuiz arini
ala mel ni..napela ko xdatang
hm....mini project lagi
adoiyai!!!!!!!!!!!!!!
lecturer aku ni plak kerek...
geram aku
nk wat sumpahan bukan2 lak...nk bukak c++ pon xleh
nk cr output je pon
ingat kepala aku ni ade software c++ visual 6.0 ke
kalau ade da lama da aku jawab kuiz td
xyah study untok final pon takpe
japgi lecturer lain plak nk masuk..
cik yanti....baru arini aku tau nama die
aritu cik yanti tu da la bising aku xtau nama die
aku terlupa pon xleh ke
xpenting pon aku nk ingat nama die
xde kaitan pon dalam hidup aku selain subjek ece246 ni
tu pon lecturer kerek gak tu
dengan aku cakap kasar2...apehal tah
dengan org lain lidah lembik macam gamat kat laut
korg penah tengok gamat real??
ala benda yg wat minyak gamat tu..
ala xpayahla nk suh aku cte plak psal gamat kat cni
aku cte pasal lecturer yg ajar aku neh
kuiz.assignment.final
kenala sabar
berkorban waktu belajar dop
tangan aku pon da beku nk menaip
pape pun..aku nk mengucapkan rakaman terima kasih kpd alan
kerana sudi membalas mesej aku time kuiz td
hahah....aku tulis je benda merepek2 yg ko suh tulis printf tadi
tp kalau aku xdapat markah siap ko!!!
da la anta assignment sowg2
konon2 nk wat utk aku skali
blah la....
em..k la..
aku nk wat assignment ece246 yg macam ape ni
"SILA ANTA DI BILIK SAYE SEBELUM PUKUL 12 TGAHARI ESOK"
tu la kata lecturer yg bertudung labuh tadi sebelum die lebuh ke luar lab
kepale ko...em..nak xnk kena anta la gak..
k la...chow...