BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Monday, March 23, 2009

jumpe.mentua

aku n family luqman...hehe






aku mmg da plan minggu pas tanak balik kampung tetapi ter"BALIK"gak..
kekeke ade jemputan dr family luqman...
ayah die merindui aku katenye...
aku pon dengan hidong kembang nye... tersengeh2 sowang2... mestila suke kan...
ari jumaat maghrib aritu amk die tepon aku
"bz ke minggu ni...?kalau xbz balikla...datangla umah aunt.. uncle ajak datang..."
wah...girangnye hati aku!!!
kekeke.....ape lagi...
"xbz pon aunt sabtu ahad pon xde watpe..."
mak die pon cakap "ha...datangla....."
"saye kena tengok tiket dulu..kalau ade saye balikla..."
aku pon gtaula luqman...die pon trsengeh2..lalu dianjingkan oleh mak die..
kekekeke...sukenyer aku...
iza plak kebetolan nk balik ipoh gak nk g umah die
n umah die ngan luqman sangatla dekat
iza plak da jadi mcm setan mengajak aku balik ipoh
"ai zila..xkn tanak jumpe luqman kot? "
hadoih..berbisanye hasutan die tuh...!!!
aku pon da mesej2 luqman tanye sume camane...
hehehe.... g tengok tiket rupe2nye dan2 tu gak ade tiket!!
wa !!nasib baik baju sume da siap packing da...
tinggallah berdua azie n pipa di rumah...cian diowang...
aku gerak pukol 10 mlm n sampai lbih kurg pukol 12...
luqman amik aku n kami ber3 g makan
pastu anta iza balik umah nenek die
mak luqman da menunggu die muka pintu
cian mak die tunggu aku ayah die pon xtdo lagi....
aku amsuk borak2 jap ngan aunt n uncle...
pastu tdo ngan kakak die...


keesokannya...

g karaoke...
time petang2 lak tuh..
kat e-box
merase gakla aku karaoke yg standard camtuh huihuihui...
mmg beshla...
tp ade la insisden kat situ antara aku ngan luqman telah berlaku hm...
sampai spoil mood nk karok...tp lama2 ok r gak kitowang..
hepi je...
lepas ni kena blaja lagu samudera by nora ngan dingin by ziana zain
sebab lagu samudera tu bapak die suh aku nyanyi tp xlepas
mak die plak kate pasni kalau datang
make sure dapat nyanyi lagu ziana zain tuh ok ok...
aku try r pasni hehehehe nk amik ati mentua la katakan



petang tu da abis arok....
wat barbeque!!!hehehehhe sewonoknye....
tapi time tgh wat tu kaki bf aku terkena jaring2 tu
berdarah kaki die darah banyak gile
adela satu cawan kot tp luke die kecik je menangis da aku masa tuh
takot kot hm...aku pon suhla die berhati2 sket
wat keje ganas tol
mlm tu plak tengok konsert af7
aku ni berio benor nk tengok konsert tu tp aku yg tdo dulu apela aku ni..
mak die sembang2 kat luar pon aku xjoin sebab aku sakit perot hm....
menyesal la plak sebab
time tu la mak die cakap macam2 ape yg tersirat di hati die
untuk kedua2 anak die iaitu kakak luqman n luqman sendiri
aku harap die berubahla supaya die leh jadi terbaik
untuk aku n aku pon nk blaja
cara menjadi terbaik drpd die






kak nunu,aunt n aku..








ni kat perumahan sunway







esoknyer lagi...
g breakfast ngan family die
except ayah die la
pastu g kubur arwah mak mok kat2 area ipoh tu je pon
pastu tau x g mana g tgok umah
yg konon2nye nk dibeli untuk kehidupan masa depan kitorg...
walla weh wa cakap sama lu org
mmg ade satu umah yg jadi umah idaman aku
n impian aku aku rase cam nk blaja bermati2an pasni untuk umah tu
gambar die ade kat bwh....huhu....
mmg besh la









umah yg kitowang nk tu number 8









ni la umah nyer!!!besarkan??




sumer sedang memerhatikan umah ni




muke keletihan..








ni la pangkin yg aku cakap tu...leh jamming..






rumah ni lawa tp sebenrnye x pun..




rumah yg da ade org duduk..lawa kan??




ni rumah abg kpd owner rumah yg kitowg nak


aku pon tataw camne nk eja nobel cress..lebih kurg camtu la bunyi die
kowg bayangkan 7 bilik yg agak besar
n 7 bilik air yg sangat memuaskan
ala2 hotel gitu....wa cakap..mmg sangat2 puas hati
ade satu pangkin yg bolehkan sape2 berjamming kat situ
mmg best...xtipu...
tau x price die brape??haha..cantek di situ...
mule2 abg mok suh teka dulu..ramai yg teka dr 600k ke 900k
tp sebenarnya harga die...450k...gile r..murah gak...
itu yg membuatkan family luqman beria nk sangat umah tu
aku lagi r nak tp..tp...aku bukan sekaye diowang
leh kate aku kalau dapat duk situ pon cam menumpang je
time keje t leh r aku bayar sket
(pk masa depan ni..gaji pon xtau lagi brape..huh!!~)
dats y mak luqman cakap ngan aku ngan luqman
"mulai skrg kena la blaja bermati2an untuk umah ni.."
ku pon mule la da berazam....
mesti target umah ni sebelum kawen..
hait!!

















1 comment:

zAzA_thEdORe said...

wah..beshny..
cun gle..
kalo tmpg dok skali bley x???
hehehe..